Privacy- en cookieverklaring

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 10-09-2019.

Via boxers.nl (een handelsnaam van Fashcom B.V.), verwerken wij persoonsgegevens. Wij respecteren de privacy van onze bezoekers en klanten. Wij dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons geeft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij verwerken jouw persoonlijke gegevens dan ook op een zorgvuldige en veilige manier.

Onze privacy- en cookieverklaring in het kort

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij jou eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Voor welke gebruiken we jouw persoonsgegevens?

Contact opnemen en klantenservice
Wanneer je ons een e-mail of brief stuurt, of op een andere manier contact met ons opnemen, kunnen we jouw naam, adres- en contactgegevens en ingestuurde berichten gebruiken om jouw verzoek of vraag te beantwoorden (overeenkomst). Wij bewaren jouw gegevens totdat we denken dat je helemaal tevreden bent.  

Jouw bestelling
Wanneer je , gebruiken we jouw persoonsgegevens om dit netjes af te kunnen handelen (overeenkomst). Hiervoor gebruiken we jouw naam, adresgegevens, e-mailadres en ordernummer. Wij sturen deze gegevens door naar PostNL, die de gewenste producten vervolgens bij jou komt bezorgen. Ook krijgen wij informatie over jouw betaling van jouw bank of creditcardmaatschappij, en deze geven we weer door aan onze betalingspartners (iDeal, PayPal, MasterCard, Visa en AfterPay). Jouw factuurgegevens bewa in het kader van de fiscale bewaarplicht, ook wanneer deze in jouw account staan en je heft je account op (zie het kopje hieronder voor meer informatie). Wanneer je je bij het plaatsen van een bestelling inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je deze totdat je je weer uitschrijft.

Jouw account
Met een account kun je sneller afrekenen, jouw persoonlijke gegevens inzien en beheren en bestellingen traceren. Hiervoor gebruiken we jouw naam, e-mailadres en wachtwoord. We bewaren jouw account totdat je het weer opheft, met uitzondering van jouw factuurgegevens (zie hierboven)

Reviews
Wanneer je iets bij ons hebt besteld, ontvang je binnen 8 dagen een e-mail via TrustPilot met de uitnodiging om een review over onze dienstverlening achter te laten. Zo worden andere klanten geholpen bij hun keuze op basis van de kwaliteit en maatvoering van het product. Jouw naam, profielfoto, aantal reviews en de review zelf worden bewaard totdat je je toestemming voor publicatie intrekt of eerder, indien de publicatie niet meer relevant is. Wil je geen review achterlaten, dan kun je deze mail gewoon negeren.

Nieuwsbrief
Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen, bijzondere producten en aanbiedingen, kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Hiervoor registreren we je e-mailadres. We sturen de nieuwsbrief alleen met jouw toestemming. Iedere nieuwsbrief bevat bovendien een afmeldlink waarmee je je weer kunt afmelden.

Solliciteren
Heb je gereageerd op één van onze vacatures of heb je een open sollicitatie ingestuurd? Dan verwerken wij jouw persoonsgegevens om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, en ter voorbereiding op het eventueel sluiten van een arbeidsovereenkomst. Hiervoor gebruiken we je aanhef, naam, contact- en adresgegevens. Aanvullend kunnen wij je geboortedatum, en -land, CV, motivatiebrief, salarisindicatie, beschikbaarheid en eventuele referenties verwerken.

Je sollicitatiegegevens bewaren wij tot maximaal nadat de functie is vervuld. Wij bewaren deze gegevens totdat wij contact met je kunnen opnemen in het geval de functie binnen de proeftijd opnieuw vrijkomt. Wanneer we je op dit moment geen functie kunnen aanbieden, kunnen we – met jouw toestemming – de sollicitatiegegevens nog een jaar langer bewaren. Je kunt je toestemming op elk moment intrekken door ons een e-mail te sturen. Kom je bij ons werken? Dan bewaren we jouw sollicitatiegegevens in je personeelsdossier. Dit dossier wordt bewaard zolang dit noodzakelijk is en ten aanzien van de sollicitatiegegevens tot maximaal twee jaar na indiensttreding.

Waardebonnen van Sovendus
Voor de selectie van een op dit moment voor jou interessant waardebonaanbod sturen wij jouw gepseudonimiseerde e-mailadres en IP-adres naar Sovendus. Hier hebben wij een gerechtvaardigd belang bij, namelijk een direct marketingbelang. Je kunt hier altijd bezwaar tegen maken. Het deel van het e-mailadres wordt gebruikt om te kijken of je in het verleden bezwaar hebt gemaakt tegen reclame. Het IP-adres wordt door Sovendus uitsluitend gebruikt ten behoeve van de beveiliging van gegevens en wordt in de regel na zeven dagen geanonimiseerd. We sturen bovendien voor boekhoudkundige doeleinden het ordernummer, orderbedrag en valuta, sessie-ID, couponcode en tijdstempel door aan Sovendus. Sovendus ontvangt deze gegevens enkel in gepseudonimiseerde vorm. Als je geïnteresseerd bent in een waardebonaanbieding van Sovendus, en er een selecteert, geven wij versleuteld jouw aanhef, naam en e-mailadres aan Sovendus door ter voorbereiding van de waardebon. Verdere informatie over de verwerking van uw gegevens door Sovendus is te vinden in de online richtlijnen voor gegevensbescherming.

Wanneer kunnen we jouw persoonsgegevens delen met derden?

Wij delen jouw gegevens enkel met derden, wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Dit betekent dat wij een grondslag hebben, wij de derde als leverancier inschakelen of als de derde onderdeel uitmaakt van de groepsmaatschappij waarbinnen boxers.nl zich bevindt: Fashcom. De partijen die in onze of jouw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn:

  • IT-leveranciers en -dienstverleners;
  • Bezorgingsdiensten;
  • Cookieleveranciers;
  • Telecomleveranciers;
  • Ingeschakelde consultants en tussenpersonen.

boxers.nl kan je persoonsgegevens verder delen met verwerkingsverantwoordelijken die deel uitmaken van Fashcom, op grond van een gerechtvaardigd belang voor interne administratieve doeleinden binnen de groep, of indien dit noodzakelijk is om de overeenkomst met jou uit te voeren. Dit betekent dat je persoonsgegevens inzichtelijk kunnen zijn voor medewerkers van andere Fashcom-entiteiten. De medewerkers van deze entiteiten krijgen enkel toegang tot jouw persoonsgegevens voor zover dat nodig is uit hoofde van hun functie. Uiteraard gaan alle medewerkers zorgvuldig met jouw gegevens om en zullen andere entiteiten hun persoonsgegevens niet inzetten voor andere doeleinden zonder dat daar een grondslag voor bestaat.

Affiliates

We gaan graag de samenwerking aan met nieuwe partners om samen nog meer succes te behalen. Om je aanvraag als affiliate in overweging te nemen hebben wij je naam, contactgegevens en je bedrijfsgegevens nodig. Deze gegevens verwerken wij ter voorbereiding van de samenwerkingsovereenkomst die we mogelijk met je aangaan. Als we gaan samenwerken bewaren we je gegevens zolang de overeenkomst loopt. Mochten we de overeenkomst niet met je aangaan, dan bewaren we je gegevens niet: wij verwijderen de gegevens in dat geval direct.

Cookies

Op onze website gebruiken we cookies van onszelf en van derde partijen. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het device (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het device. Wij gebruiken cookies om:

  • Functionaliteiten op de website mogelijk te maken (technische of functionele cookies);
  • Het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies);
  • U gepersonaliseerde advertenties te kunnen tonen (marketing cookies).

Deze cookies verzamelen de volgende gegevens:

  • IP-adres;
  • Cookie-ID;
  • Website- en klikgedrag;
  • Refferer-URL.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we, voor zover wij dat verplicht zijn, vragen om jouw voor het gebruik daarvan.

Wij kunnen de volgende cookies gebruiken. 

Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt het cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken, raadpleeg hiervoor de handleiding van je browser. Het is mogelijk dat sommige opties van onze website werken dan niet goed meer werken. 

Social Media en WhatsApp

Op onze website zijn social media buttons opgenomen van Facebook en Instagram. Met behulp van deze buttons kun je ervoor kiezen om via je eigen social media-account bij voornoemde diensten aan te geven dat je geïnteresseerd bent in onze producten en diensten of om onze pagina te delen met je netwerk. Dit zal vervolgens zichtbaar zijn voor de bezoekers van je persoonlijke social media-pagina. Als je op een social media button klikt, kan door de betreffende dienst één of meerdere cookie(s) ter jouw herkenning worden geplaatst. Op het gebruik van deze diensten is de privacyverklaring van de betreffende dienst van toepassing (zie de links hierboven). 

Daarnaast gebruiken wij een WhatsApp-Share-button. Met deze knop kun je de inhoud van onze website via de WhatsApp app op jouw mobiele telefoon delen. Bij de weergave van de knop op deze website worden nog geen persoonlijke gegevens aan de beheerder van WhatsApp of aan andere derden overgedragen. Zodra je de WhatsApp-knop gebruikt, wordt aan de beheerder van WhatsApp doorgegeven welke inhoud wordt gedeeld en dat de menuknop op deze website werd gebruikt. Als je op de button button klikt, kan door WhatsApp dus één of meerdere cookie(s) ter jouw herkenning worden geplaatst. Op het gebruik van deze dienst is de privacyverklaring van de betreffende dienst van toepassing (zie de link hierboven). 

De informatie die deze diensten verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook, Instagram en WhatsApp opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook, Instagram en WhatsApp stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. 

Beveiliging

Wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking (zoals onbevoegde kennisname, aantasting, wijziging of verstrekking van de persoonsgegevens). 

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken. 

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wanneer onze dienstverlening wijzigt, moeten wij natuurlijk ook onze privacy- en cookieverklaring aanpassen. Raadpleeg daarom regelmatig deze privacy- en cookieverklaring, voor de meest actuele informatie. 

Jouw privacyrechten

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen via de contactgegevens hieronder. 

Daarnaast heb je de volgende rechten:

  • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • Inzage krijgen in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • Het laten corrigeren van foute persoonsgegevens
  • Het laten verwijderen van (verouderde) persoonsgegevens
  • Intrekken van toestemming
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • Het laten beperken van de verwerking
  • Het (laten) overdragen van persoonsgegevens 

Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wij vragen hiervoor gegevens op om er zeker van te zijn dat je de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren. 

Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan je verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband jouden met de specifieke privacyrechten of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij je daarvan tijdig op de hoogte stellen. 

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Voor vragen over je gegevens, de manier waarop we daarmee omgaan of over deze privacy- en cookieverklaring, kun je contact opnemen met onze klantenservice:

E-mail: contact@boxers.nl
Telefoon: 0548 612 357

Een brief schrijven kan natuurlijk ook:

Fashcom B.V. t.a.v. boxers.nl
Louis Braillestraat 6-01
7442 DG Nijverdal

KvK-nummer: 53298160
BTW-nummer: NL 8508.28491.B01

onze shops