alles over boxershort materialen

Het kopen van een boxershort: daar komt een hoop bij kijken. Merk, kleur, prijs en maat, bijvoorbeeld. Maar waar veel mensen overheen kijken is het materiaal. Zonde eigenlijk, want er valt veel te kiezen en eigenlijk zou de keuze van het materiaal aan de basis moeten staan van de keuze voor het ondergoed dat je koopt.

Van welke materialen wordt ondergoed gemaakt?

Hoewel het meeste ondergoed is gemaakt van (stretch)katoen, zijn er verschillende opties. De bekendste materialen ondergoed op boxers.nl zijn katoen, microfiber, bamboe en modal.

Wat is het beste materiaal voor ondergoed?

De beste stof voor ondergoed is voor iedereen anders. Ondergoed van katoen is slijtvast en comfortabel en daardoor erg populair. Materialen als bamboe, modal en lyocell zijn extra zacht en luxe. Het beste materiaal ondergoed tijdens het sporten is microfiber. Op boxers.nl hebben we verschillende materialen ondergoed.

katoen

Katoenen ondergoed; onze voorvaderen waren niet anders gewend, en zoveel misten ze ook niet. Katoen is in al zijn degelijkheid een flink sterk en slijtvast materiaal. Het kan tegen een stootje, zoals een hete wasmachine of een strijkbout.

 >> meer over katoenen boxershorts

microfiber

Microfiber is een meer duurzame, synthetische mix van polyester, polyamide of nylon met elastaan. Microfiber bestaat uit een hele fijne draad. Leuk feitje: ondanks dat je je er waarschijnlijk niks bij kunt voorstellen is de diameter van een draad eenduizendste van een mensenhaar.

  >> meer over microfiber boxershorts

modal

Modal wordt ook wel ‘kunstmatig zijde’ genoemd, met het praktische gemak van katoen. Behoorlijk pretentieus, maar zeer terecht. Het dragen van een modal boxer zorgt voor een instant luxe gevoel. Het voelt namelijk heel zacht en glad aan, een beetje als de textuur van zijde.

 >> meer over modal boxershorts

micromodal

Het lichtglanzende micromodal is als de Ferrari onder de boxershortmaterialen. Neem alle eigenschappen van modal, en doe daar nog eens een schepje bovenop. Dan heb je micromodal.

 >> meer over micromodal boxershorts

bamboe

Bamboe is hip: tegenwoordig lijkt alles ervan gemaakt. En dat is alleen maar goed, want bamboe komt op natuurlijke wijze van een bamboeplant en is daardoor een stukje duurzamer, maar ook frisser en sterker.

 >> meer over bamboe boxershorts

lyocell

Lyocell is een materiaal om in de gaten te houden. Deze superzachte, vrij nieuwe stof wordt ook wel Tencel genoemd en is gemaakt van houtpulp van eucalyptusbomen. En dat zorgt ervoor dat lyocell het allerzachtst en ontzettend duurzaam is!

 >> meer over lyocell boxershorts

viscose

Viscose wordt ook wel rayon genoemd en dat betekent dat de stof is gemaakt uit cellulose en houtpulp. Dit semi-natuurlijke materiaal is ontzettend zacht en ademend én dat is ideaal tegen tegen die niet zo frisse luchtjes.

 >> meer over viscose boxershorts