Wat is viscose voor stof? De voor- en nadelen

Wat is viscose? Viscose wordt ook wel rayon genoemd. Dit klopt alleen niet helemaal, want viscose is een type rayon. Dat betekent dat de stof is gemaakt uit natuurlijk cellulose en houtpulp. Het bewerkingsproces van viscose is wel chemisch en daardoor is dit mateteriaal eigenlijk semi-natuurlijk, maar wel ontzettend zacht en ademend. Ideaal tegen die niet zo frisse luchtjes!

Wat zijn de voordelen van viscose?

Viscose is heerlijk zacht en ademt goed. Net als bij bijvoorbeeld polyester heb je ook bij viscose minder last van transpiratie - een mooie eigenschap als je het ons vraagt, zowel voor je bovenkleding als voor je boxershort. Het verschil tussen viscose en polyester is dat viscose dus wél uit natuurlijke materialen komt. Het materiaal viscose voelt daarnaast koel aan, is elastisch en is, mocht je het leuk vinden, ook gemakkelijk te kleuren.

Wat zijn de nadelen van viscose?

Een nadeel is dat het materiaal viscose niet kreukvrij is en dat je moet oppassen als de viscose nat is. De viscose stof is dan namelijk minder sterk. Verder kan er op het gebied van milieu nog het een en ander beter, omdat hout wordt behandeld met chemicaliën om er een viscose vezel van te maken.

Hoe moet je viscose wassen en strijken?

Omdat een viscose stof minder sterk is in natte toestand, kun je jouw kleding of boxers maar beter op een fijne stand wassen. Zo is viscose wassen op een wolprogramma geen probleem - weet je in ieder geval zeker dat je de juiste temperatuur van 30 graden te pakken hebt! Op de vraag 'krimpt viscose bij wassen?' moeten we helaas ja antwoorden, maar gelukkig is dit alleen het geval als je het wasvoorschrift van viscose niet volgt en te warm wast. Je moet het rayon materiaal niet uitwringen, maar je kunt viscose prima op een lage stand drogen en strijken. Wel zo handig!

Wat is het aanbod viscose boxers op boxers.nl?

We hebben enkele boxershorts van viscose online staan. Shop het hier:

viscose ondergoed heren