Wat is modal voor stof? De voor- en nadelen

Wat is modal voor stof? Nou, modal wordt ook wel ‘kunstmatig zijde’ genoemd, met het praktische gemak van katoen. Behoorlijk pretentieus, maar zeer terecht. Het dragen van modal ondergoed zorgt voor een instant luxe gevoel.

Wat zijn de voordelen van modal?

Een modal stof heeft een groot draagcomfort. Eigenschappen zijn dat het heel zacht en glad aanvoelt, echt een beetje als de textuur van zijde. Het doel tijdens het ontwikkelen van modal was om de eigenschappen van katoen zoveel mogelijk te benaderen. Dat is dus redelijk gelukt. Sterker nog, op sommige punten overtreft het zijn aanvankelijk voorbeeld. Zo is de stof modal bestand tegen krimpen, is het kleurvast, het gaat niet pillen na wrijving en het is nog meer ademend en zelfs 50% meer absorberend dan katoen – waardoor modal automatisch ook nog minder zweterig en plakkerig is. Bovendien wordt de stof modal vervaardigd volgens milieuvriendelijk proces.

Wat zijn de nadelen van modal?

Hoewel er mensen zijn die modal (te) synthetisch aan vinden voelen, is het in feite slechts semisynthetisch. Het materiaal wordt namelijk gemaakt door het spinnen van de cellulose van de beukenboom: een kunstmatige vezel uit natuurlijke grondstoffen dus. Om toch nog een minpuntje te noemen: deze textielsoort rekt wat sneller uit dan andere materialen.

Hoe moet je een modal stof wassen en strijken?

Omdat een 100% modal stof nauwelijks krimpt of verkleurt kan de stof goed tegen een was- of strijkbeurt. Modal wordt alleen vaak gecombineerd met andere stoffen, dus daarom moet je alsnog even oppassen met de was- en strijktemperatuur (better safe than sorry). Houd je 30 graden aan voor je modal stof wassen, ga je voor een lage strijktemperatuur en gooi jij je boxershort niet in de droger, dan zit je in de meeste gevallen wel goed. Om zeker te zijn van je zaak hebben we bij alle modal boxers van boxers.nl een wasadvies toegevoegd op de productpagina.

Wat is het aanbod modal boxers op boxers.nl?

Modal stof kopen? Van een aantal merken verkopen we ondergoed met een groot percentage modal, namelijk modal/elastaan, modal/polyester of modal/lyocell. Nog populairder is de combi katoen/modal. Shop het hier:

modal ondergoed heren
modal ondergoed dames
modal ondergoed jongens