Wat is micromodal voor stof? De voor- en nadelen

Wat is micromodal? Noem dit lichtglanzende materiaal de Ferrari onder de boxershortmaterialen. Je neemt alle eigenschappen van modal en doet daar dan nog eens een schepje bovenop. Dan heb je een micromodal stof.

Wat zijn de voordelen van micromodal?

De naam micromodal verklapt het eigenlijk al: de vezel van deze stof is micro - extra dun dus. Zelfs zo dun dat de diameter van de micromodal-vezel slechts een veertigduizendste is van de vezel van een mensenhaar. Een tienduizend meter lange vezel van micromodal mag slechts een gram wegen. En als je weet dat hoe dunner de vezel is, hoe zachter het materiaal is dat ervan wordt geweven, dan kun je je voorstellen dat micromodal boxers aanvoelen als een perzikje: bijna onvoelbaar en nóg veel zachter dan boxers van gewoon modal. Verder herken je de eigenschappen van zijn grote broer terug en dat betekent dat micromodal een zeer hoog vochtabsorberend vermogen heeft en mileuvriendelijk wordt geproduceerd.

Wat zijn de nadelen van micromodal?

Micromodal is zo zacht dat het synthetisch kan aanvoelen. Toch is micromodal eigenlijk semi-synthetisch, want het wordt gesponnen van de cellulose van een beukenboom. Het is een kunstmatige vezel, maar bestaat hierdoor wél uit natuurlijke grondstoffen.

Hoe moet je micromodal wassen en strijken?

Hoe vaak je een micrmodal stof ook in de wasmachine gooit: zacht blijft het! Sowieso schrikt het materiaal micromodal niet van wasmachines en daarom kun je de stof vaak in ieder geval op 40 graden wassen. Ook de kleur van je micromodal boxer blijft na een wasje net zo helder en levendig als toen-ie bij je bezorgd werd. Ook kan een micromodal stof gewoon in de droger, maar moet je wel oppassen met de strijkbout. Toch kan het wasadvies van het materiaal micromodal verschillen, dus volg altijd het waslabel.

Wat is het aanbod micromodal boxers op boxers.nl?

Micromodal ondergoed is zo speciaal, dat je deze stof (helaas) nog niet vaak terugziet bij een onderbroek. Op dit moment verkopen we een paar soorten micromodal ondergoed. Shop het hier:

micromodal ondergoed heren