materiaal: microfiber

Microfiber ondergoed; het is een meer duurzame, synthetische mix van polyester, polyamide of nylon met elastaan. Microfiber bestaat uit een hele fijne draad. Leuk feitje: ondanks dat je je er waarschijnlijk niks bij kunt voorstellen is de diameter van een draad eenduizendste van een mensenhaar.

voordelen microfiber

De sportwereld is groot fan van deze polyester-, polyamide- of nylonmix, omdat het draagt als een tweede huid. Microfiber ondergoed weegt niks, knelt niet, irriteert niet, is enorm rekbaar; alle eigenschappen om er lekker in te kunnen bewegen dus. Bovendien zijn de kwaliteiten van microfiber vergelijkbaar met die van natuurlijke materialen. Qua vochtdoorlatendheid, bijvoorbeeld. Daardoor heb je ook nog eens weinig last van transpiratie. Verder laat een microfiber boxershort minder zichtbare lijnen achter en sluit het perfect aan op je lichaam, waardoor het vrijwel onzichtbaar is – hoe strak je de broek die je er overheen draagt ook is!

nadelen microfiber

Er wordt soms gezegd dat synthetisch ondergoed minder goed is voor "de boel daaronder". Dit is alleen nooit bewezen en is ook gek als je bedenkt dat microfiber ondergoed juist vochtdoorlatend is en je droog houdt. Daarnaast hebben de meeste onderbroeken een katoenen kruis. Waar je wel rekening mee kunt houden bij polyester vs katoen is dat polyester, of een ander type microfiber, warmer aanvoelt. Een ander nadeel is dat mensen met een zeer gevoelige huid op synthetische stoffen kunnen reageren. Tja, en microfiber is zó zacht en glad, dat het misschien even wennen is als je voor het eerst een microfiber boxershort om je billen draagt.

microfiber wassen en strijken

Polyester, polyamide en nylon kun je lekker warm wassen: op 40 of zelfs 60 graden. Microfiber krimpt namelijk niet. Bovendien is je microfiber boxershort praktisch al droog zodra je ‘m uit de machine haalt. De droger is wat dat betreft dus overbodig, al mag je microfiber ondergoed er wel gewoon in. Kleur afgeven doet microfiber niet – je rode boxer kan dus prima een wasbeurt delen met je witte ondergoed, maar na heel vaak wassen met een wasmiddel van mindere kwaliteit wil de kleur soms wel wat vervagen.

aanbod op boxers.nl

Steeds meer merken komen met microfiber ondergoed op de proppen voor zowel een alledaagse dag als voor tijdens het sporten. Shop het hier:

microfiber ondergoed heren
microfiber ondergoed dames
microfiber ondergoed jongens

onze shops