Wat is lyocell voor stof? De voor- en nadelen

Lyocell is een materiaal om in de gaten te houden. Deze superzachte, vrij nieuwe stof wordt ook wel Tencel genoemd en is gemaakt van houtpulp van eucalyptusbomen. En dat zorgt ervoor dat lyocell het allerzachtst en ontzettend duurzaam is!

Wat is Tencel stof?

Tencel vs lyocell: wat is Tencel en wat is lyocell en wat is nou eigenlijk het verschil tussen die twee? Nou, weinig eigenlijk! Tencel is namelijk puur de merknaam van de lyocell vezel. De Tencel stof kreeg zijn naam door het Zwitserse bedrijf die het op de markt heeft gebracht. En dat bedrijf heeft dan weer het Europese Ecolabel. Eco wattes? Het Europese Ecolabel is een keurmerk dat is erkend door alle landen van de Europese Unie en geeft aan dat jouw Tencel ondergoed milieuvriendelijk is geproduceerd.

Wat zijn de voordelen van lyocell?

Lyocell of Tencel wordt ook wel de Beyoncé onder de stoffen genoemd. Niet gek, want dat het zo duurzaam is, is als je het ons vraagt al een prachtige eigenschap. Verder draagt lyocell gewoon erg lekker. Het materiaal lyocell valt soepel en licht om je lichaam en voelt net zo zacht als zijde. Ook fijn voor jezelf en iedereen om je heen is dat je in lyocell fris blijft, vanwege de vochtabsorberende, ventilerende, sneldrogende en antibacteriële eigenschappen. Dat klinkt goed, en dat is het ook. Ook lyocell boxershorts zijn daarom een fijne keuze.

Wat zijn de nadelen van lyocell?

Helaas blijft het een feit dat de houtvezelfs van lyocell en Tencel door middel van een chemisch proces veranderen in een zachte vezel om kleding van te maken. Nou is chemisch nooit goed, maar is lyocell echt al stukken milieuvriendelijker dan conculega's als bamboe.

Hoe moet je lyocell wassen en strijken?

Lyocell is een fijn, maar sterk materiaal. Was Tencel lyocell op de fijne stand op 30 tot 40 graden en je haalt je lyocell kleding er weer net zo mooi uit. Wring lyocell niet uit, maar hang je was direct op, zodat je geen strepen in de stof krijgt. Verder kreukt lyocell niet snel, maar kun je dit materiaal vaak wel op een lichte stand strijken. Bekijk het wasadvies op boxers.nl en je weet precies wat je wel en niet met je Tencel lyocell boxershort moet doen.

Wat is het aanbod lyocell boxers op boxers.nl?

Lyocell of tencel ondergoed is nog echt in opkomst, maar we hebben alvast wat boxershorts voor je klaargezet. Shop het hier:

lyocell ondergoed heren
lyocell ondergoed dames