Wat is bamboe voor stof? De voor- en nadelen

Bezig met laden...

Bamboe is hip: tegenwoordig lijkt alles van dit materiaal gemaakt. En dat is alleen maar goed, want bamboe komt op natuurlijke wijze van een bamboeplant en is daardoor een stukje duurzamer.

Hoe wordt een bamboe stof gemaakt?

Bamboe komt van de bamboeplant en is daardoor een natuurlijke stof. Vervolgens wordt het mooie bamboe materiaal gesponnen tot bamboegaren en kun je er kledingstukken, zoals de boxershort van maken. Er zijn twee manieren om dit te doen. De eerste manier is van de onbewerkte bamboevezel: bamboe wordt dan verhit, gekamd en tot garen gesponnen. Een andere manier is van viscose: bamboe wordt dan omgezet tot een kunstmatige cellulosevezel.

Wat zijn de voordelen van bamboe?

De voordelen van bamboe zijn bijna eindeloos te noemen en dat verklaart waarom iedereen groot fan is. Naast dat bamboe een stukje duurzamer is dan bijvoorbeeld katoen, is bamboe ook ontzettend sterk. Zo weet je zeker dat je niet elke maand iets nieuws hoeft in te slaan. Daarbij heeft bamboe antibacteriële en temperatuurregulerende eigenschappen, zodat jij je de hele dag fris en fruitig voelt in bamboe. Maar ook in de winter past bamboe zich aan en houdt jouw kleding, zoals je bamboe boxer je warm - mocht je het daar beneden koud krijgen. Meer weten? Je leest alles over de eigenschappen van bamboe in onze blog.

Wat zijn de nadelen van bamboe?

Hoewel bamboe op een duurzame wijze groeit, valt er wat betreft het productieproces (helaas!) nog wat te verbeteren. Bij het het oplossen van bamboebladeren en bamboehout worden soms aggressieve chemicaliën gebruikt en da's dan toch wel een nadeel van bamboe.

Hoe moet je bamboe wassen en strijken?

Om duurzaam om te gaan met bamboe kun je je (onder)kleding van bamboe wat kouder wassen. De antibacteriële eigenschappen van deze stof zorgen ervoor dat bamboe snel fris en schoon wordt, zelfs al op 30 graden, al kan bamboe 40 graden wel aan. Hetzelfde geldt voor het strijken en drogen. Bamboe is kreukvrij, vormvast, antistatisch en het droogt snel, dus een droog- of strijkbeurt is eigenlijk niet eens nodig. Check de waslabels of ons wasadvies op boxers.nl en je weet zeker dat je jouw bamboe herenboxer en bamboe damesonderbroek op de juiste manier wast en strijkt.

Wat is het aanbod bamboe boxers op boxers.nl?

Bamboe ondergoed: waar is het te koop? Nou, bij ons dus! We hebben steeds meer merken in ons assortiment met bamboe boxershorts. Shop het hier:

bamboe ondergoed heren
bamboe ondergoed dames

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops