Polyester boxers: ze worden vaak (onterecht!) in een kwaad daglicht gezet. Polyester ondergoed zou slecht zijn voor je en kan volgens de ergste horrorverhalen zelfs zorgen voor schimmelinfecties. Brrr... Maar is dit een feit of is het een fabel? Kortom: wat is polyester ondergoed nou en is polyester ondergoed echt zo slecht als sommigen beweren? 

Wat is polyester ondergoed?

Polyester ondergoed is ondergoed gemaakt van polyester. Duh, flauw. Polyester is een kunstmatige vezel dat je kunt spinnen tot kleding, zoals ondergoed. In dat geval wordt polyester vaak gemixt met een andere stof en dan spreek je ook wel van het materiaal microfiber. Polyester is een stretchy stof dat weinig weegt en zich als een soort tweede huid om je lichaam vormt. Daarom kom je polyester veel tegen als heren sportondergoed en dames sportondergoed. Maar ook als naadloos damesondergoed is polyester een populaire keuze.

Is polyester ondergoed slecht?

Polyester is een synthetische stof en daarom wordt er weleens gezegd dat polyester ondergoed slecht is voor je intimate parts. Polyester boxershorts zijn niet zo vochtabsorberend als bijvoorbeeld katoenen boxers. Maar polyester is wel vochtdoorlatend, stretchy, licht van gewicht en het laat geen lijnen achter onder je kleding: daarom is polyester sportondergoed zo fijn. Polyester damesondergoed is vaak voorzien van een katoenen kruisje voor extra hygiëne. Dat polyester ondergoed slecht zou zijn, is nooit officieel bewezen. Onze mening: polyester is tijdens het sporten en als naadloos ondergoed juist een fantastische keuze!

Wil je dit ondergoed zelf testen? Wij hebben een groot assortiment polyester herenboxers en polyester damesondergoed - en dat is niet voor niets!