Lange pijp of korte pijp? Dit is hoe je kiest

Dat ondergoed er in alle soorten en maten is, hoef je aan geen enkele boxerdrager uit te leggen. Een beetje hulp bij het vinden van een comfortabel model voor jou, kan op z'n tijd dan weer wél handig zijn. Vandaag in de spotlight: boxershorts met lange pijp en boxershorts met korte pijp, en hoe je in hemelsnaam beslist welke jouw favoriet kan worden.

 

boxers met lange pijp

Lange boxershorts zijn een hele tijd de standaard geweest en vormen nog steeds by far het grootste deel van ons aanbod hier. Hoewel de definitie van 'lange pijpjes' niet helemaal eenduidig is, gaat het er in ieder geval om dat-ie een aardig stuk van je bovenbeen bedekt - de richtlijn is ongeveer een derde. Favoriet is ook de lange Calvin Klein boxer: deze long fit boxer is nóg langer, met alle voordelen van dien. En wat mogen die dan wel niet zijn?

waarom lange boxershorts?

- de lange fit zorgt ervoor dat omhoogkruipende pijpjes verleden tijd zijn
- boxers met lange pijp geven het gevoel van een extra stevige fit
- lange boxers zijn hierdoor extra fijn als sportondergoed
- de naden achterop een lange boxer accentueren de vorm van je billen: da's mooi meegenomen ;)

Kortom: als jij gespierde bovenbenen hebt of regelmatig op het sportveld of in de gym staat, kan een boxershort met lange pijpjes zomaar jouw perfect match zijn. We hebben er meer dan zat, dus kijk gerust even rond!

boxers met korte pijp

Maar het kan natuurlijk ook dat je liever wat minder stof om die bovenbenen en billen van je draagt. In dat geval is de boxershort met korte pijp, ook wel de trunk genoemd, de ideale oplossing. De wat kleinere boxershors met korte pijp zijn bovendien niet alleen korter aan de onderkant, maar hebben ook een lagere tailleband waardoor ze vierkant ogen. Ook dit model is populair, en dat komt door deze voordelen:

waarom korte boxershorts?

- minder stof betekent minder warmte: deze boxer houdt 't graag koel in de zomer
- dankzij de lage tailleband zit een trunk een eventueel buikje niet in de weg
- een boxer met korte pijp is perfect onder een strakke broek te dragen
- en een korte boxer showt bovendien die mooie bovenbenen van je als die spijkerbroek uit gaat!

Dus ben jij wat kleiner van stuk, draag je vaak skinny jeans of zoek je een boxer die wat lager op de heupen valt, dan is een boxershort met korte pijpjes waarschijnlijk iets voor jou. Ook hier is de keuze reuze: welke mag het worden?

onze shops