Je hebt het vast al duizend keer gehoord, maar we gaan het gewoon nog een keer zeggen: het is warm! En warm weer betekent zweet op plekken waar je niet wist dat je kon zweten. En liever niet wilt zweten... Wat doe je in zo'n sweaty situation? Juist, je koopt het juiste anti zweet ondergoed! Wij geven tips: dit is het beste ondergoed tegen zweten.

ondergoed tegen zweten

Welk ondergoed bij veel zweten?

1. anti zweet ondergoed van bamboe

Bamboe herenboxers en bamboe damesondergoed, wij zijn fan! Bamboe is antibacterieel, vochtabsorberend en voelt koel aan in de warme zomermaanden. Geen wonder dat bamboe zo populair is tegen zweten. In deze blog over de voordelen van bamboe ondergoed lees je er alles over.

verder naar bamboe herenondergoed verder naar bamboe damesondergoed

2. zweetabsorberend ondergoed van modal

Zoek je vochtabsorberend ondergoed dat ademt als een malle? Dan is het materiaal modal iets voor jou. Ze zeggen dat modal zelfs 50% meer vocht absorbeert dan katoen én modal voelt ook nog eens luxe aan. Klinkt goed, toch?

verder naar modal herenondergoed verder naar modal damesondergoed

3. vochtabsorberend Tencel lyocell ondergoed

Nog zo'n topper als het gaat om anti zweet ondergoed: het materiaal lyocell, ook wel Tencel genoemd. Een lyocell boxer voelt niet alleen zijdezacht aan, maar heeft ook vochtabsorberende, ventilerende, sneldrogende én antibacteriële eigenschappen.

verder naar lyocell herenondergoed verder naar lyocell damesondergoed

4. vochtdoorlatend ondergoed om in te sporten

Klaar voor een fanatiek rondje hardlopen of uitsloofsessie in de gym? Vergeet je onderbroek niet! Tijdens het sporten ga je nou eenmaal zweten, maar je kunt klamme billen en schuurplekken wel voorkomen met speciaal sportondergoed gemaakt van microfiber.

verder naar sportondergoed

Wat kun je doen tegen een zweetreet?

Het is misschien een bijzonder begrip, maar je begrijpt precies wat we bedoelen, toch? Hartje zomer is het soms zo warm dat er een zweetplek in je broek ontstaat. Ieks, willen we niet! Hoe voorkom je een zweetreet?

  • absorbeer het zweet met talkpoeder of maizena
  • ga vooral niet zitten op kunststof (tuin)stoelen, want deze zijn extra zweterig
  • draag een dikkere stof broek die je billen goed bedekt, zodat je minder snel een afdruk achterlaat
  • draag een donkere kleur kleding, want dan valt een zweetafdruk minder snel op
  • trek gedurende de dag schoon ondergoed aan (handig om een grote voorraad boxers in je kast te hebben liggen dus)
  • zorg voor een goede hygiëne en was je billen tussendoor met water of een milde, parfumvrije zeep
  • als je echt last hebt van overmatig zweten, kan een bezoekje aan de huisarts of dermatoloog geen kwaad
  • en bedenk: zweten is nodig om af te koelen en afvalstoffen kwijt te raken - misschien maak jij je druk, maar ziet een ander het niet eens

Waar kun je anti zweet ondergoed kopen?

Het beste ondergoed tegen zweten kopen? Dat doe je op boxers.nl! Bekijk ons zweetabsorberend en vochtabsorberend ondergoed hieronder of neem een kijkje tussen ons anti zweet ondergoed voor dames en heren.

verder naar al het ondergoed