Dit is waarom sportondergoed zo belangrijk is

Een goede sportoutfit begint bij de allereerste laag: je ondergoed. En hoewel sommige sporters al niet meer zonder sportondergoed kunnen, wordt het dragen ervan door anderen nog onderschat. Hier willen we voor eens en altijd een einde aan maken. Daarom geven we antwoord op de vraag: waarom is een sport onderbroek belangrijk en welk sportondergoed is er voor heren en dames?

waarom sportondergoed

Een sport boxershort is gemaakt van speciale materialen, zoals microfiber en dat kent heel veel voordelen ten opzichte van een gewone katoenen onderbroek:

  1. Een sport boxer is enorm rekbaar en daarom kun je er lekker in bewegen zonder dat het knelt. Vrijheid!
  2. Hoeveel je ook sport: ondergoed van microfiber voelt droger aan, omdat het een ster is in vocht opnemen. Zo heb je nooit meer dat awkward klamme gevoel.
  3. Microfiber is lichter en dunner, waardoor je misschien net een tikkeltje sneller bent in je hardloop onderbroek of voetbal onderbroek. Alle kleine beetjes helpen.
  4. Ondergoed om in te sporten is extreem zacht. Waarschijnlijk wil je niks anders meer.
  5. Squats maken zonder zichtbare lijnen in je strakke sportlegging? Kan, want (naadloos) sportondergoed voor dames en heren is bijna onzichtbaar.

sportondergoed heren

Sportondergoed voor heren heeft standaard het label ‘multi-sport’ en is aan te trekken tijdens al je trainingen. Kortom: het maakt niet uit of je jouw undies gebruikt als fitness-, fiets-, voetbal- of hardloop onderbroek. De bekendste merken die regelmatig een nieuwe sport boxershort online hebben zijn PUMA en Björn Borg. Maar ook SAXX is het waard om in de gaten te houden. Dit merk heeft een speciale sectie toegevoegd waardoor jouw zaakje op z’n plek blijft in een sport boxershort.

 

sportondergoed dames

Onze favoriet op het gebied van sportondergoed? Dames, met Björn Borg performance gaat er een wereld voor je open. Ook onder het dames sportondergoed is een Björn Borg sport boxer namelijk immens populair vanwege de perfecte vochtregulatie en leuke prints. Wie liever basic en naadloos sportondergoed draagt, is bij sloggi aan het juiste adres voor een sportonderbroek. Dames hebben altijd wel iets te kiezen.

 

Kom in beweging: je hebt nu alle informatie om een goede sport onderbroek te scoren! Maar waar koop je sportondergoed? Gelukkig hebben we een pagina met al het sportondergoed, zodat je één oogopslag je favoriet vindt.

onze shops