De wereld is mooi, maar zou nóg mooier zijn als we allemaal bijdragen aan een duurzame wereld. Björn Borg is voor en zoals je in onze blog over B. Tomorrow al las, maakt dit boxermerk zoveel mogelijk duurzaam ondergoed. De eerste stap richting een 100% duurzame productie is de keuze voor milieuvriendelijke materialen. We vertellen je er graag alles over! 

duurzaam Björn Borg ondergoed

BCI katoen

Björn Borg boxershorts van stretchkatoen gaan lang mee en daarbij de wereld ook. Veel creaties uit de collectie hebben namelijk een Better Cotton Initiative label. Dit betekent dat de BCI-boeren water besparen, de bodem gezond houden, meststoffen efficiënter gebruiken en op een verantwoorde manier te werk gaan. En zo heb jij een nog betere katoensoort dan je gewend bent!

Tencel

Björn Borg lyocell boxers, ook wel bekend onder de naam Tencel, zijn zijdezacht, vochtabsorberend en sneldrogend. Ook bij de gevoelige huid doet Tencel het goed. Maar het allerbelangrijkste wat je nu wilt horen: ondergoed van Tencel is stukken duurzamer. Dit materiaal is biologisch afbreekbaar en chemicaliën worden opgevangen en hergebruikt, zodat deze niet in het milieu terechtkomen.

gerecycled microfiber

Ook voor de actieve man is jouw lievelingsmerk lekker bezig. Björn Borg microfiber ondergoed heeft steeds vaker het B. Tomorrow label en een vervaardiging van gerecycled polyester of polyamide. Plastic flessen, restafval en visnetten worden omgetoverd tot een microfiber stof en daarmee is jouw boxershort niet alleen extreem elastisch, maar ook duurzaam.

Er is zoveel over het duurzame beleid van Björn Borg te vertellen, dat het zeker de moeite waard is om op deze pagina meer te lezen. Ben je vooral nieuwsgierg naar de boxers? Kijk dan even verder tussen al het Björn Borg ondergoed.

verder naar Björn Borg