Ondergoed gemaakt van textielafval: je hebt het vast nog nooit eerder gezien. Dat kan goed kloppen, want Bamboo Basics is een van 's werelds eerste merken met ondergoed en T-shirts gemaakt van textielafval en bamboe. Het uiteindelijke doel van Bamboo Basics? Producten ontwikkelen die oneindig te recyclen zijn, zodat ze levenslang meegaan. Wij vertellen je hieronder alles over de Circular Made vezel. Lees snel verder en shop je eigen Bamboo Basics x Circular Made ondergoed bij ons online.

Bamboo Basics

van textielafval tot premium ondergoed

Textiel recyclen: het klinkt misschien easy, maar niets is minder waar. Gelukkig heeft een Zweedse bosbouwgroep een manier gevonden om katoen- en houtresten te recyclen. Van deze pulp wordt vervolgens een kledingvezel gemaakt. Bamboo Basics is een van de eerste merken die deze nieuwe Circular Made vezel gebruikt en zet daarmee een stapje in de richting van een schonere mode-industrie.

de voordelen van Circular Made

1. Circular Made is duurzaam

De vezels van een Bamboo Basics x Circular Made boxershort bestaan uit natuurlijke pulp van hout en katoenresten. Deze vezels zijn composteerbaar en biologisch afbreekbaar. Dat is nog eens duurzaam! Maar ook het productieproces van de Circular Made collectie is een stuk duurzamer. Er wordt bijvoorbeeld 95% minder water gebruikt dan bij katoen.

2. Circular Made is ultrazacht

Circular Made is heerlijk zacht. Nou is bamboe sowieso al fijn voor de huid, maar Circular Made is echt extra zacht en extreem vochtabsorberend. Op die manier wordt de natuurlijke warmteregeling van het lichaam ondersteunt.

3. Circular Made is van een geweldige kwaliteit

Alsof bovenstaande voordelen nog niet genoeg zijn, is de Circular Made vezel ook nog eens enorm sterk. Hierdoor gaat je boxershort, slip of shirt lang mee en dat is ook weer enorm duurzaam.

Wie precies wil weten waar we het over hebben, moet Bamboo Basics x Circular made echt even zelf proberen! Je shopt de Bamboo Basics boxers en Bamboo Basics shirts uit deze collectie nu bij ons online.

verder naar Bamboo Basics